کاربرد فیلتر مینرال تصفیه آب
کاربرد فیلتر مینرال تصفیه آب

در مناطق بسیاری از کشور ایران آب آشامیدنی دارای ترکیبات و املاحی است که روی کیفیت آب تأثیر بدی می‌گذارد. افزایش این ترکیبات در آب باعث می‌شود خطر بروز بیماری‌هایی همچون سنگ کلیه را در افراد مستعد افزایش می‌دهد. به میزان این املاح و ترکیبات در آب سختی آب می‌گویند. درجه سختی آب نباید از یک حد معینی بیشتر شود. دستگاه‌های تصفیه آب با بهره وری از سازوکار‌های تعیین شده، با فیلتر تصفیه آب سختی آب را می‌گیرند و باعث افزایش کیفیت آب آشامیدنی می‌شوند و دیگر خطری برای انسان به وجود نمی‌آورد.

البته فرایند تصفیه آب نباید به نحوی باشد که در نهایت منجر به حذف کامل عناصر مفیدی همچون پتاسیم، منیزیم و کلسیم از آب شود، چرا که وجود این ویتأمین‌ها برای ایجاد تعادل در بدن لازم و ضروری است. به همین دلیل بیشتر دستگاه‌های تصفیه آب در مرحله آخر یک فیلتر به نام فیلتر مینرال دارند. حالا شاید این سؤال پیش بیاید که فیلتر مینرال چیست و چه کاربردی در تصفیه آب دارد؟ برای پاسخ به این سؤال توصیه می‌کنیم این مطلب را مطالعه کنید.

 

میزان ‌ایده‌آل املاح معدنی در آب آشامیدنی

همان طور که پیش‌تر گفتیم برای تامین مواد معدنی مورد نیاز، آب در آخرین مرحله از دستگاه تصفیه آب خانگی یا همان ششمین مرحله، در مواجه با فیلتر مینرال یا همان فیلتر مواد معدنی قرار می‌گیرد. اما میزان مواد معدنی و املاح مورد نیاز در آب به چه میزان است؟ حجم فیلتر مینرال تقریباً ۲۵۰ میلی لیتر است و در خود دانه‌های کلسیت با فرمول شیمیایی caco۳ با سایز ۳ الی ۶ میلی‌متر دارد. این فیلتر بعد از مخزن ذخیره و قبل از شیر برداشت قرار می‌گیرد تا در آب مورد استفاده حل شود. میزان حلالیت آن در واقع به PH و میزان کربن دی اکسید کربن موجود در آب بستگی دارد. قابل توجه است که اگر حلالیت در میزان PH که حدود 8.5 دارد، باشد، صورت نخواهد گرفت. هنگامی که کلسیت در آب حل می‌شود، فرمول شیمیایی زیر به وجود می‌آید:

CaCO3+CO2+H2O = Ca(HCO3)2

آب بعد از این که از فیلتر ممبران خارج شد، حاوی مقداری کربن دی اکسید است که همین موضوع باعث کاهش حلالیت کلسیت در آب می‌شود. اما زمان‌هایی که دستگاه تصفیه آب خانگی برای چند ساعت مورد استفاده قرار نمی‌گیرند، مقداری آب در کارتریج فیلتر مینرال به صورت راکد باقی می‌ماند که همین موضوع سبب افزایش میزان غلظت یون کلسیم در آب تا میزان ۱۰ الی ۲۰ PPM با توجه به دما و شرایط آب می‌شود. به همین دلیل در اولین استفاده از دستگاه تصفیه آب میزان یون کلسیم در آب حدود ۵ الی ۱۰ ppm است که بعد از مدتی کاهش می‌یابد. اما امروز دستگاه‌های تصفیه آب خانگی جدید، از روش کارتریجی جدیدتر و پیشرفته‌تری استفاده می‌کنند که علاوه بر افزایش یون کلسیم، میزان یون منیزیم هم در آب افزایش می‌دهد.

معرفی فیلتر مینرال دستگاه تصفیه آب

حالا با توجه به این توضیحاتی که دادیم وقت آن رسیده که بگوییم فیلتر مینرال چیست؟ باید بگوییم که فیلتر مینرال برای دستگاه‌هایی مناسب است که برای تصفیه و از بین بردن سختی آب از روش اسمز معکوس استفاده می‌کنند. این فیلتر در آخرین مرحله از دستگاه تصفیه آب خانگی تعبیه می‌شود که در نهایت هم ویتأمین‌های ضروری مانند کلسیم و منیزیم را به آب اضافه می‌کند. به این صورت که آب تصفیه شده خروجی از نظر میزان وجود عناصر ضروری و مفید برای بدن، در حالت متعادل قرار می‌گیرد. در ادامه برای شما درباره وظیفه و کاربرد فیلتر می‌نرال بیشتر صحبت می‌کنیم.

کاربرد و وظیفه فیلتر مینرال چیست؟

امروزه بیشتر دستگاه‌های تصفیه آب نسل جدید دارای فیلتر مینرال هستند. این فیلتر‌ها زرد رنگ هستند و به صورت اینلاین در دستگاه قرار می‌گیرند و داخل محفظه نیستند. زمان تعویض فیلتر مینرال پس از ۶ الی ۱۲ است که این مدت زمان، بستگی به کیفیت آب شهری منطقه شما دارد. پس از گذشت این مدت زمان، این فیلتر‌های متشکل از مواد معدنی به شکل دانه‌های توپی کلسیت و دولومیت یا سیلیس می‌شوند. این ذرات به آب تصفیه شده در مرحله چهارم که میزان خلوص آن بسیار بالا است، املاح معدنی و مفیدی را مانند کلسیم، منیزیم و پتاسیم اضافه کرده و همچنین میزان PH آب را از اسیدی بودن به سمت قلیایی شدن متعادل می‌کند. به همین دلیل اضافه کردن ویتأمین‌های ضروری به آب خالص و تصفیه شده جز وظایف فیلتر مینرال محسوب می‌شود.

زمان تعویض فیلتر می‌نرال دستگاه تصفیه آب خانگی

هر یک از فیلتر‌های دستگاه تصفیه آب خانگی طول عمر مشخصی دارند و اگر به موقع تعویض نشوند، ممکن است در طعم و مزه آب تأثیر بدی بگذارند و همچنین عملکرد دستگاه‌ها را هم مختل کنند فیلتر مینرال دستگاه تصفیه طول عمر حدوداً یک ساله‌ای دارند و پس از گذشت یک سال باید تعویض شوند تا از ورود آلودگی‌های میکروبی به آب پیشگیری شود. توصیه بیشتر کارشناسان این است که برای تعویض فیلتر مینرال از تکنیسین‌های فنی مرتبط با این کار کمک بگیرید. چرا که اگر این فیلتر‌ها به درستی نصب نشوند، فایده‌ای نخواهد داشت. اما اگر کارشناس نصاب در دسترس خود ندارید، در این قسمت ما نحوه نصب فیلتر مینرال را به شما آموزش می‌دهیم:

نحوه تعویض و نصب فیلتر مینرال

برای نصب فیلتر مینرال باید مواردی را که در این قسمت توضیح می‌دهیم را به درستی رعایت کنید:

  • ابتدا شیر آب ورودی به دستگاه را ببندید.
  • پس از بستن شیر آب ورودی، شیر خروجی آب که روی سینک ظرفشویی قرار دارد را، باز نگه دارید که تمام آب از دستگاه خارج شود.
  • تمام اتصالات مرتبط به دو طرف لوله را باز کرده و سپس برای استفاده مجدد، چندین بار دور تفلون بپیچید.
  • فیلتر منقضی شده را برداشته و فیلتر می‌نرال جدید را جایگزین آن کنید. پس از نصب، برای مدت کوتاهی بدون اینکه شیر خروجی را متصل کنید، اجازه دهید که آب وارد دستگاه شده و در ظرفی خارج شود تا به حالت شفاف درآید.
  • در نهایت فیلتر را به خروجی دستگاه متصل کنید.

نکات مهم در خرید فیلتر مینرال

یکی از نکات بسیار مهم که باید در خرید فیلتر مینرال به آن توجه ویژه‌ای داشته باشید این است که میزان کیفیت و شرایط آب شهری منطقه‌ای که در آن سکونت را دارید را در نظر بگیرید و با توجه به این موضوع دستگاه تصفیه آب خانگی خود را تهیه کنید. پس از انتخاب آن باید به مراکز و نمایندگی‌های معتبر مراجعه کنید. فیلتر‌های تصفیه دستگاه را حتماً به موقع تعویض کنید. از خرید فیلتر‌های ارزان قیمت و بی‌کیفیت خودداری کنید، چرا که از نظر کارایی و کیفیت بسیار ضعیف عمل میکنند و طول عمر بسیار کوتاهی هم دارند. هنگام تعویض فیلتر نهایت دقت را داشته باشید، چرا که این فیلتر‌ها معمولاً ظریف و شکننده هستند.

دیدگاه خود را بنویسید
لطفا صبر کنید